Tänasega algas vahelae soojustamine puistevillaga. Algas see nii, et sõitsime poodi ja ostsime soodukaga puistevilla ning see tõsteti alusega haagisele - 810kg. Ja see oli kõrge! Seega ladusime seda seal ümber ja tõime selle hunniku koju.
Puistevilla saab paigaldada spetsiaalse masinaga, mida rendist võtta saab ja saab ka lehepuhuriga. Meie katsetasime viimast ja täitsa toimiv süsteem, küll aga saab spets masinaga kiiremini seega on ka variant et me selle rendime. See on nüüd homse-ülehomse töö.
Mis siis edasi? Siis tuleb mõelda elektrisüsteemi edasi arendamisele - sättida valgustid pimedatesse kohtadesse nagu vannituba, esik, wc.. Peale selle tuleks vaikselt mõtlema hakata kuhu panna kraanikauss, elu on näidanud, et kraanikausita on üpris kehv asjatada. Seega üks kraanikauss pesemiseks oleks mõistlik panna vannituppa, teine kööki ja kolmas WCsse. Ja siis kui need ka juba tehtud siis ilmselt muudame kodukese kodunäolisemaks viimistlusega. See saab juhtuma siis elutoa-söögitoa-köögi aladel. Lakke paneel, seinas on juba OSB mille siis üle värvin ja põrandale läheb esialgu parkett (tulevikus keraamiline plaat). Ja siis on juba nagu päris, ootused on kõrged.
Aga täna tegin tomatisuppi. 18.oktoober sai kasvuhoonest tomatisupi jagu tomateid. Ma ei korjanud rohelisi tomateid nn järelvalmima tuppa, vaid jätsingi kasvuhoonesse kus nad muudkui ikka veel valmivad. Taimed jäävad sinna kuni kevadeni.. Ja supp sai väga-väga hea. Panin selle hunniku tomateid blendrisse ja lisasin ka terve suure sibula, valasin peale pisut vett ja blenderdasin ära, siis kallasin potti ja panin keema. Lisasin ka terve küüslaugu jagu küüsi ja pisut soola. Serveerisin juustuga. Väga maitsev oli! Selline supp pole pooltki nii maitsev poetomatitega...
Üleüldse me siin oleme kõvasti tervislikku toitumisviisi hakanud propageerima. Ehk siis minumeelest on kõige otstarbekam ja ökonoomsem tarbida kodumaiseid toite. Mahlu, jogurteid ega muud sellist poest ma ei osta. Suhkrut lisana (st valge suhkruna) üritan ka väga minimaalselt toitudesse lisada, st juuagi suhkruta kohvi. Alguses oli võõras, aga nüüd on hoopis suhkruga variant lääge ja mitte ei taha seda. Seega komme jm sellist ei ole meil ka ammu-ammu ja ütleme nii, et see on suht päeva pealt maha jätmine. Mitte midagi erilist tegelikult sellest polegi, kui et mõistmine et soolane toit on kordi parem. Ja muus osas söömegi me kõike head eestimaist, mida oleme endale varunud. Meil on terve hunnikutäis igasugu keeduseid keldris. Neis on küll suhkur sees.. Aga sügavkülm on meil ka igasugu toorainet täis. Meil on suisa 2 sügavkülma seega mahub ka toitu paraja varuga. Kõiksugu võimalikud eesti marjad ja muud maitsvad ja tervislikud vitamiinid. Veel ma mõtlen mida ebaküdooniatega teha, terve suur põõsas on neid täis! Kahjuks mitte meie hoovis, aga naabri hoovis, kes on lahke! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar